Okurková sezóna

(4.8.2013)

Vážení čtenáři, nastala tzv. "okurková sezóna". Ale ve městě Znojmě to znamená (na rozdíl od novinářského slangu), že začaly probíhat soutěže v zavařování okurek. Právě prošlý víkend se konala soutěž o nejchutnější zavařenou okurku. Bohužel jsem se této akce nemohla zúčastnit, ale těším se na uveřejnění vítěze.

Měla jsem radost, když jsem v televizním vysílání ve zprávách viděla rozhovor našeho pana starosty Gabrhela, který objasňoval pravidla soutěže. V poslední době jsem často, ke svému potěšení pozorovala, že město Znojmo je prezentováno jak v celorepublikovém tisku, rádiích a televizních programech. Chválím proto tiskovou mluvčí města Znojma za prezentaci v médiích. O Znojmě se mluví i píše. Mohu svým kolegům v Senátu říct, "to je moje město".

Trávím dost času na cestách v autě a mou záchranou před únavou je poslech rádia. Frekvence 1 dost často mluví o Znojmě, což jsem v minulém volebním období nezaznamenala. Je to zvláštní a příjemný pocit, když slyšíte jméno svého města. Vracela jsem se v sobotu ráno z Prahy a v "Dámském klubu" mluvili o znojemských okurkách." Dobrý", že mám pravdu. Jen škoda, že Znojemská Fruta skončila tak bídně.

Ještě s jednou zkušeností se chci s vámi, vážení čtenáři , podělit. Minulý týden jsme se rozhodli s manželem jít po letech do kina. Že jsme si spletli čas o hodinu, je naše chyba. Ale když jsme přišli do sálu, tak jsme chvíli byli sami dva, to nás dost "rozveselilo". Pravda, později se dostavili další tři páry, takže nás bylo celkem osm. Film byl perfektní, tak nevím, kde byl problém. Ve Znojmě máme pouze jedno kino a moc pěkné. Myslím si, že i pracovníci kina se velmi snaží. Příjemná atmosféra posezení v "Žluté ponorce" na venkovní zahrádce pod krásnými (zdravými) kaštany je kouzelná. A shlédnutí filmu na plátně je rozhodně větší kulturní zážitek než na televizní obrazovce.

Vážení čtenáři, o politické situaci se nechci ve svém  okénku vyjadřovat. Všichni z celostátních médií víte, co nás nyní čeká. Můžeme si jen držet palce, že poslanci budou racionální a pochopí, že této sněmovny a vlády bylo již dost.