MDŽ

MDŽ (9.3.2014)

Vážené čtenářky Znojemského týdne, dnes se obracím (pánové prominou) především na vás. V sobotu 8. 3. jsme slavili Mezinárodní den žen. Přeji vám všem ženám pevné zdraví, pohodu a radost ze života.

Vzpomínala jsem na dobu, když jsem byla v Senátu "nováčkem" a kolega Mejstřík předkládal návrh zákona o zrušení tohoto významného dne. Ptala jsem se ho tenkrát, jestli on sám nikdy nepřinesl svojí mamince k MDŽ kytičku nebo jí neřekl jako chlapec nějakou básničku. Nevěděl, co má říct. Kdyby řekl, že ne, tak by vypadal jako "nezvedený" syn. Kdyby řekl, že ano, tak přiznal, že tento svátek slavil...Nakonec vše dopadlo tak, že MDŽ zůstalo v našem kalendáři a nejen v našem.

V sobotu jsme v Oblekovicích oslavili svátek žen v takřka rodinném kruhu. V Oblekovickém kulturním domě se sešly místní (ale i znojemské) ženy a strávily příjemné chvíle při vystoupení svých dětí. Vyvrcholením byla scénka "Otesánek", kterou s dětmi nacvičila místní paní cukrářka Radka Strmisková. Při tomto vystoupení a divadelním umění těch nejmladších celý sál doslova plakal smíchy. Zvlášť "dědek" se vyvedl. Myslím, že Národní divadlo mělo co závidět.