Bayerová KSČMKSČMČlánky v tisku KSČM

Články v tisku KSČM

Kanadští studenti v senátorské kanceláři

Kanadští studenti v senátorské kanceláři (2.6.2010) Text vyšel v deníku Halo noviny dne 2.6.2010

Kanadští studenti v senátorské kanceláři

Minulý týden jsem se setkala v Senátu s delegací vysokoškolských studentů z Kanady.

Protože probíhalo plenární zasedání a neměla jsem čas se jim v Praze věnovat, pozvala jsem skupinu i s jejich pedagogy do Znojma. V pondělí jsme přes dvě hodiny s těmito milými mladými lidmi besedovali v mé senátní kanceláři na OV KSČM. Byla to velmi příjemná chvíle s vysoce inteligentními lidmi, kteří se o život v naší zemi skutečně zajímali. Otázky padaly nejen na můj soukromý život, ale především na politický program KSČM, na naše plány po volbách, na situaci ve straně a zemi před rokem 1989.

Zajímali se o postavení žen v naší politické sféře, o školství, zdravotnictví, kulturu i ekonomiku. Musela jsem vysvětlovat, proč by komunisté v případě výhry ve volbách neznárodňovali a jak si představujeme zmenšení nezaměstnanosti. Zajímali je problémy spojené s členstvím v Evropské unii i NATO.

Studenti využili vlakového spojení do sousedního Rakouska a zajímali se o naše vzájemné soužití. Jako bývalá kantorka jsem měla pěkný pocit, že mladá generace je všude na světě stejná. K mládí patří plány, zvědavost, vnímavost a kritičnost. Kromě toho, že mluvili jiným jazykem, byli stejní jako naše mladá generace.

2. 6. 2010, Marta BAYEROVÁ, senátorka KSČM